Kapříci na cestách

...... inspirace na cesty a výlety

Tuniský Hammamet v ranním tichu

Většina průvodců v arabském světě láká k návštěvě více či méně tradičních místních tržišť neboli súků. Ty jsou často vkomponovány do starých částí města tzv. mediny. Přes den a někde až do pozdních nočních hodin zde panuje čilý ruch a jistě to je místo které stojí zato nechat na sebe působit a „ochutnat“ jej všemi smyly. Všeho se však postupně nabažíte a tak hledáte i v relativně exotické destinaci jiné pohledy. Zde vám jich pár přinášíme.

Jsou z časných ranních hodin, kdy v uličkách mediny ještě chybí otevřené krámky, prodejci, turisté, shon, ruch, smlouvání atd. Sluníčko nepálí, ale nabízí první krásně oranžové paprsky nad horizontem a na mořské hladině, tedy pokud vyrazíte po pláži. Několik rybářských bárek a člunů tiše střeží hladinu Středozemního moře. V kavárně na rohu si „domorodci“ dopřávají první ranní kávu či tradiční mátový čaj.

Kolem deváté hodiny dopolední je po všem. Prodejci otvírají, hluk přebírá vládu nad tichem, poslední úlovky místních rybářů putují do restaurací, kde se jistě již k obědu budou podávat. Pro rybáře nastává čas čištění sítí, či oprav člunů, které již hodně pamatují. Na vodní hladině je vystřídali lodi výletní a mnoho druhů zábavných atrakcí. A samozřejmě příliv….. příliv turistů. Standardní den živého letoviska může začít….