Kapříci na cestách

...... inspirace na cesty a výlety

Aviatici a jejich stroje ožívají v Mladé Boleslavi

Letecké muzeum Metoděje Vlacha potěší každého, ideální jako rodinný výletní cíl i s dětmi.  V muzeu si prohlédnete sbírku více než 25 letadel, mezi kterými najdete jak historické, tak i současné stroje. Návštěvníci si budou moci letadla nejen prohlédnout, ale i přihlížet při jejich přípravě k letu či technické údržbě leteckými mechaniky.

Ke zhlédnutí je připraven dokument o průkopníkovi českého letectví Metoději Vlachovi. Na východní straně budovy muzea je přistavěna nekrytá tribuna pro diváky. Na severní straně pak vyhlídková věž. Muzeum obdrželo ocenění Stavba roku 2014.  Občerstvit se můžete v kavárně s prosklenou terasou.

Kapříci doporučují navštívit Letecké muzeum Metoděje Vlacha během muzejní noci. Atmosféra dobového leteckého dne, kdy se v podvečer postupně vystřídala všechny historická letadla na nebi v kombinaci s velmi poutavým komentářem nás nadchla. Navíc s kulisou soumraku a vycházejícím měsícem nad Holými Vrchy prakticky v úplňku neměla chybu. Na závěr jsme pozorovali zavěšování letadel v muzejním hangáru zpět na svá místa a vyrazili do centra města automobilů za dalšími zážitky…..

Jak se rodila současné expozice muzea si můžete přečíst zde.

Fotogalerie expozice k nahlédnutí například tady, či fotogalerie motorů pro fajnšmekry a video.

Oficální stránky muzea a povídání o místních "létajících pokladech".

Atmosféra nás tak nadchla, že jsme později vyrazili i na největší letecký den široko daleko…